Лист в минуле

                Всім моїм замовникам 1980-90 років
                у містах Харкові, Полтаві, Вінниці, 
                Чернівцях, Ужгороді, Коломиї,
                Гусятині,
                Конотопі - в Україні.
                Та у Россії - у Вороніжі, Ростові -на-Дону,
                Таганрозі та Старому Осколі.
                Всім тим, з ким я працював разом над
                розвитком матеріально-технічної бази вищої
                та середньої освіти.


Я - архітектор. І завжди я буду ним!
Хоча  у кресленнях, за віком, не літаю.
Пишу листа в минуле,- мертвим і живим,
Всім, кого досі добрим словом пам`ятаю.

Я розумію, що пройшли повз нас роки.
Багато з вас були старішими за мене.
І не стоїть життя, мов течія ріки…
Це не помітити не можна. Nota bene!

Корисну справу ми робили все життя.
І кожний чесним був, сумлінним на посаді.
Проектували  й будували майбуття.
Загальним успіхам завжди були ми раді!

У міністерствах зустрічалися не раз,
Коли потрібно було вирішити справу.
Життя на міцність випробовувало нас,
Не залишаючи для слабкості підставу.

У вільний час, коли в відрядженнях я був,
Не надавали шансу, щоб відчув самотність.
Мав гарний досвід, задоволення здобув, -
Пізнати щось нове завжди я мав спроможність.

За це був вдячний вам! Сприймався, наче друг!
Бо, поза справами, стосунки були теплі.
Не тільки місто й місце знав, а все навкруг!
І спілкування були гарні і дотепні…

І як поет, нарешті, я пишу листа!
У віршуванні я звертаюся в минуле…
До тих людей, у ті, близькі мені, міста.
І, може, хтось з живих, про мене не забули?

Всіх пам`ятаю та тримаю у душі!
І кожна зустріч стала спогадом життєвим.
Ми розлучились біля самої межі,
Що стала вибухом руйнації миттєвим…

Я зичу щастя та здоров`я всім живим!
А, якщо ні,  ім`я не згине в пересудах.
Нам залишатися у пам`яті самим,-
В тих гарних справах, у проектах та спорудах.




27.10.2018 р.
Світлина з Ін-ту.


Рецензии
Юрий, как тепло и тонко ты написал о своих друзьях и делах.Письмо в прошлое! Пусть будет так, как ты желаешь своим коллегам!Спасибо тебе! Здоровья, удачи и вдохновения, от души

Инна Гаврилова   27.10.2018 19:20     Заявить о нарушении
Дорогая Инночка! Спасибо тебе. Но это посвящение не коллегам, а заказчикам. А ими были ректора и проректора университетов и институтов, директора НИИ, техникумов и ПТУ, преподаватели и инженеры по перспективному строительству. Прими и от меня пожелания крепкого здоровья и Счастья!

Юрий Тригубенко   27.10.2018 19:26   Заявить о нарушении