Укр. Дивлюся на небо

Дивлюся на небо, на сонячне коло,
дивлюсь я на хмари, що в небі пливуть,
якби на тих змарах, полетів я над полем
то ще б подивився , як люди живуть.
Народ став бідніший, та жити став гірше,
спустошені села, немов від чуми,
а тим, що лишились, давно вже не краще
у мирні часи без чуми та війни.
Союз розвалили, самі активісти,
в державі народ виживає як може
а небо лишилось блакитне та чисте,
та сонце ще світить для всіх, як раніше.
А наше село без води й пасовиська,
не має худоби у себе й державі,
ставки пересохли,зникають криниці
лише прапори майорять на Управі.
Немає землі, та немає роботи,
село вимирає, аж страшно дивитись,
раніше були, вихідні у суботу,
а зараз лише, можна Богу молитись.


Рецензии