переспiв

хвиль бузкових
                плин тонкий
сон розгойдує
                між див
й небувальщини
                що платить
аркуш білий шпальтам днів

їхній в’язень
             сновигаю:
право маю? волю маю?
             силу маю? ніц в одвіт:

…ніт?
        відповіді як й відмови
    це хіба ж не волі лови
бути й жить?

хлопчику, маленький заю
де ти був, в кого спитаю
в цю казкову мить?

зірка що з небес кричить
то ж до тебе не мовчить-
бо?

…тільки променів політ
з золотих зіничок світ-
ло.

а життя то звісно ж – сон
цю витівку Кальдерон
втнув давнесенько-давно
просинайся: день

вечір тане уночі
в тій, де зіронька ячить
й дзеленчать-дзвенять ключі
в неземне пісень


оригінал російською http://www.stihi.ru/2017/12/08/6215


Рецензии