Я не знаю...

Я не знаю чи є у нас крила?
Я не знаю чи є у нас мрії?
Я не знаю нічого?
Я не вмію нічого?
Все, що знаю - мене навчили?
Навіть про крила мені
Розказала матуся.
А татусь научив по філософськи
На світ споглядати.
Іноді вчив довго мовчати.
І батьки мої теж навчені.
Всі в родинному колі учились
Чомусь і у когось.
Мабуть у всіх так,
Мабуть всі навколо,
Мабуть всі люди - це
Вінтики,
Механізми свого, чужого.
Що ж нам належить?
Де ми і хто ми?
Книги нас учать,
Школа нас учить.
Дорослих учить життя?
Абстракції сенсів.
Абстракції суті.
Конкретики дії -
Дороги чужі і свої.
Всі хочуть кричати про темне!
Всі хочуть сказати про важливе!
Всі хочуть мати найкраще!
Всі хочуть
Жити мов казці...

Одинакові бажання про щастя.
Самаритянина зустрінеш нечасто.

Трудяга забувся про мрії свої... і чужі...


Рецензии