Першы вершык

Чаму так гучна мова?
І чым яна прывабна?
Маёй душы аснова,
Напэўна, гэта важна.
 
То, мусіць, гены бацькі,
Адкуль жа ўсё ўзялося?
Прыгожыя нататкі.
Мне гэтак падалося.
 
Я мову вывучала
Яшчэ ў классе першым.
Са сцены прачытала
Кароткi першы вершык.
 
Вось я на нейкай сцэне,
У клубе тым вясковым,
Упэўнена, з натхненнем,
Чытаю пра высновы.
 
Сядзяць у клубе людзі
І слухаюць дзяўчынку.
Мой голас іх абудзіць –
Гучыць без перапынку:
 
"Мяне не будзіць мама,
Сама ўстаю зарой,
І мыюся з-пад крана
Халоднаю вадой..."
 
Мне невядомы аўтар –
Запомніліся вершы.
І я сама – аматар,
"Артыстка" ў класе першым!


Рецензии