Светофара на Левски

Светофара на Левски
Автор:  Росен  Русев   
               
Помниш ли светофара на "Левски"
и потъмнялото от мъка небе?
Сиво и схлупено,
помътняло
от коминните пушеци
чакащо на червено
някой да спре.
И двамата, вървящи
по тихата улица
хванати ръка за ръка.
Лампата, от вятъра клатена,
едва светеща в края и.
И онези два силуета
в прозорец отсреща
прегърнати... и...
отминаващите стъпки в нощта.
Помниш ли?...
Светофарът все така
свети червено и...
чака някой да спре.
Както аз...
тихичко в мрака,
съм вперил за някъде
две невиждащи в болка
тъжни очи.


Рецензии