Хамлет

         Вдохновено: Вопрос, Мария Вл. Богомолова

Въпросът сложен : " To be, or not to be?"
отдавна е решен след кървавата драка.
Животът ни е кратък, затова люби -
не позволявай на сърцето ми да чака.

Не разрешавай самотата във очите
да помрачи родените в сърцето страсти.
Прекрасното ти тяло със целувки да обсипвам.
До сутринта да спиш в прегръдките ми ласкави.

Искам да ти стана неотлъчна сянка,
която да те следва денонощно.
Да се заселим в непрестъпен замък
без да ни измъчват Хамлетовите въпроси...

23.10.2018 г.
Петр Пенчев


Рецензии