21 липня

21 липня - то маківка літа:
Скільки скрізь багатства і добра, і світла!
В час такий чудовий ти побачив світ,
Щоб черпати радість в нім много-много літ.
Як я колихала маленького сина,
Доленьки для нього у Бога  просила:
Щоб він ріс у мирі, радості, любові,
Щоб він був вродливий, мудрий і здоровий.
Щоб він був красивий тілом і  душею,
Зігрівав щоб всіх він  вдачею своєю.
Щоб він був багатий, як маківка літа.
Щоб довкола нього  пломеніли квіти.
Сонце розливало щоб світло й тепло
І життя, мов квітка, радістю цвіло.
Щоб земля давала життєдайні сили,
Волю та відвагу і мудрість мужчини.
Щоб ти міг здолати будь-які вершини,
Щоб не був жорстоким, не мав в  серці зла.
Доброта і щедрість в ньому щоб жила.
щоб добро і ласку завжди пам"ятав.
А за зло, нещирість помсти не бажав.
Щоб ділився з друзями радістю, теплом,
Добротою, статками, місцем за столом.
Щоб діливсь з нужденними всім, чим тільки міг.
А от честь і гідність щоб завжди беріг.
Щоб жив світло, радісно, "не дуючи в ус",
Але щоби стримувався від лихих спокус.
Очима відкритими щоб на світ дививсь.
Ні честю, ні гідністю ж ні з ким не діливсь.
Бо вони - і сила, і твій оберіг.
Як зіницю ока, щоб завжди беріг.
До вершин життєвих, щоб злітав, як птах.
Щоб себе продовжив ти в дітях і ділах.
Для добра і честі, а не для пихи
Килимом хай стелються всі твої шляхи.
Тебе, пригортаючи, так мовила я:
"Ти - моя надієчко, моє ластів"я,
Моє ясне сонечко, моє солов"я".
І так сподівалася, щоб за плином днів
Ти мій сивий грудень ласкаво зігрів.
Лід моєї старості ти щоб розтопив,
Сонячним проміннячком, співом солов"їв.
Підводити підсумки - рано, не берусь,
Та про все це й досі Богові молюсь.
Хай Гоподь пошле нам  долю в добрий час
Милість, благодать свою хай пошле на нас!
І від неприємностей, горя і біди
Хай нас Милосердний береже завжди!


Рецензии