Крынiцы

Льецца і льецца, нібы гады,
У чыстых крыніцах  цуда вады
Не замуцімы і глыбакі
У пушчах палескіх б'юць крыніцы.
Ўстань раніцою і паглядзі:
Б'ецца ў крыніцах агеньчык зары;
Вечарам познім, ноччу густой
Можна і зоркі крануць тут рукой.
Чорныя хмары ценем прайдуць -
Як наляцелі, так і сыдуць
Льюцца крыніцы, і ніколі
Не замуціцца цуда вады.
Льецца і льецца, нібы гады,
У чыстых крыніцах цуда вады.

Лiлiя Воранава ( Заяц) 12.06.2018


Рецензии