***

РАНОК ПІЗНЬОЇ ОСЕНІ

               
              «Разве можно разувериться,
              Если любится и верится,
              Если хочется надеяться,
              Если столько впереди?..»
                (Е. Клячкин, «Осенний романс»)


Щойно зливи жовтневі розмили
Гіркоту полинів кохання –
Вже й терновий кетяг зоріє
Зимним блиском терпкого світання.

Щемна хвиля осінньої вроди
Мудрим вісником серця торкнеться –
У глибинах душі той дотик
Почуттями бурхливо озветься.

І ранкове повітря прозоре
Мріям висвітлить сутність глибоку.
Заспокоєні зжовклі простори
Вічність неба тримають високо.

Прохолодна блакить струменіє,
Охолоджує болісну душу.
Стиха жевріє вогник надії –
Не згасить, зберегти його мушу…


Рецензии