У чому сенс життя?

"У чому сенс життя?" -
Питаю я у себе.
Короткий шлях буття
З народження до неба
Для чого даний нам?
Для віри та любові?
Чи душу щоб, як крам,
Продать та у брехні і крові
Топити гідність і сумління?!
Хіба ж божествене створіння
Для цього топче шлях земний?!
Не вірю я, що сенс такий!..
А чи не в тому сенс життя,
Щоб душі вмерлих не пізнали забуття
Серед живих? А на землі, у круговерті справ,
Щоб розум з серцем злагоди дістав?
Щоб стало мудрості свою стезю обрати,
Не полонили дух спокущень ґрати,
Чесноти в шані щоб були.
І добрі справи, хай малі,
Хай непомічені, без дяки,
Та щирі, без гнильці ознаки,
Були щоденно до снаги!..
Щоби душа міцніла і зростала,
Щоб гідності і віри не втрачала!..
А там, на фініші, із подихом останнім на вустах,
Відчулося: не марно пройдено життєвий шлях.


Рецензии