***

Одвічні  у природи є закони,
То Вищий Розум так улаштував,
Щоби ніхто зі смертних і ніколи
Закони ті довіку не зламав.

В сполучених посудинах на рівні
одному буде завжди рідина.
Лиш роз"єднавши їх, одну по вінця
заповниш, іншу - спустошиш до дна.

Матерія нікуди  не зникає.
І не береться нізвідкіль вона.
Лиш стан або господаря міняє,
Коли її десь мало, десь - сповна.

Господь потреби дав всім смертним  рівні.
Блакитнокровних він не сотворив...
У чесній праці хто і на що здатний.
Усім Він добувати хліб звелів.

Отож усі не можуть буть багаті,
Сам Бог велів тут не збирать скарбів.
А працювать, з нужденними ділитись
І не обманювать таких, як сам, братів.

І ці закони маєм пам"ятати,
Бо їх Господь давно уже довів:
Чим більш зротають статки в олігархів,
Тим більше буде поруч злидарів.


Рецензии