Дзяцiнства, юнацтва, узрост

Я стаю у вакна,
Восень на зямлю прылегла,
Вокны гэта сцяна,
Межа, што памiж намi легла.

Восень, жоута-блакiтная далячыня,
Яна уся у лiстоце,
Яна у свеце даужыня,
Якая гучыць у кожнай ноце.

Восень, яна мой рыжы кот,
У ей усi маi натхнення,
Яна мой лес, я у яе пiлот,
У гзтым мае захапленне.

Я так кахаю сваю Плиссу,
I яе берагавую кнiгауку,
I бацкiну у траве  касу,
Яго магутную у жылах руку.

Ты мой лес  Смалявiчы, Плiса,
Кладка, што праз рэчку ляжыць,
Печ i у ей каубаса,
Па якой аж сэрца дрыжыць.

Я малетка, мне дзядзка закон,
Я у будучым спадканнi,
Я у тых, у мiнулых дзен,
Я i тут,  у сваiм каханнi.


Рецензии
Добры дзень, Сяргей!
Цікавы верш пра родны край.

Калі гэта на беларускай мове, дык мге не хапіла "ў", дзядзька", "спатканне"...
Выбачайце, можа такая задумка..?
З павагай

Тамара Степанюк   30.10.2018 12:18     Заявить о нарушении
Дзякуй, да, памылкi есць.

Сергей Сабадаш   13.06.2019 11:15   Заявить о нарушении