***

                Другові дитинства Сергію Дмитренку
                у день народження

80! Це - мало чи багато?
Для Вічності - одна-єдина мить.
Щодо життя людського - як  сказати?
Що за цей час зміг доброго зробить?

Ти встиг багато, друже вірний, щирий,
За ці свої вісім десятиліть:
Дім збудував, сад виростив красивий,
Нащадків виховав і випустив у світ.

Любов"ю ніжною обдарував дружину.
Куди б тебе не кидало життя,
До сивини ти не зронив й краплини
Від юних літ святого почуття.

І де б не працював ти - завжди, всюди
Якісь новинки втілював в життя,
Щоб радо й легко працювалось людям -
На перспективу, успіх, майбуття.

Тож гідний слід лишив ти й у культурі,
І в колективах побутовиків,
Агентстві туристичному - повсюди
І досі пам"ятають твій заспів.

Бо скрізь там завжди мав ти друзів вірних,
Продовжувачів всіх нових ідей.
Живуть  і досі там любов  безмірна,
Повага, шана, вдячність від людей.

А ще земляцтво Менська ти очолив,
Зібрав в одну згуртовану сім"ю,
Щоби нащадки наші знали славну
Із древніх днів історію свою.

Вітаю! Славно ти прожив роки ці.
Але на лаврах ще не спочивай!
Твори, старайсь не тліти, а горіти,
Нових вершин  життєвих досягай.


Збирай гриби, навчись борщі варити
за новими рецептами. Давай!
Запрошуй друзів на смачні  обіди,
Дружині все на дачі помагай.

Хай Бог дає здоров"я на все й сили
Ще літ до ста активно так прожить.
І не біда, що, як Морозко, сивий.
Нехай душа ще молодо бринить!

Зоря твоя хай сяє над землею,
Щоб ти ще довго радував всіх нас
Увагою і вдачею своєю,
І щастя мав невичерпний запас!

Будь завжди енергійним, мудрим, щирим!
І нас всіх оптимізмом заряджай,
Як той вожак, що ключ веде у вирій,
А по весні вертає в рідний край.

А підсумки так після ста підводим.
І на 105-річний ювілей
Ти не забудь і мене запросити,
Внеси до списку бажаних гостей!
                (6.06.2016)


Рецензии