Самотният просяк

Самотният просяк
Автор:  Росен  Русев               

На моята улица просяци няма,
единствено аз се моля на Бог.
Да пусне паричка в моята шепа,
с думичка блага - бъди благослов.
Не ме е учил никой
как да се моля,
нито как да протягам ръка.
Просто душата си има причина,
Господи, помогни и... тя е сама.
На самотната улица,
останала празна,
без някой
да мине по нея.
Самотният просяк -
макар и безимен,
остава си сам всеки ден.
Вечер си шепне:
Помози Господи!
Да бъде твоето име!
 Амин...


Рецензии