Нам - молитва и пост... Иван Коваленко

"Нам – молитва і піст..."

В.Савенку*

Нам – молитва і піст.
Може, прийде тоді одкровення,
Може, й доля загляне,
Що десь заблукала в лісах;
Може, тільки тоді
Ми побачимо добрі знамення,
Що піднімуть наш дух
І освітять попереду шлях.

Ми не будем прохати
Ні сил, ні снаги, ні натхнення –
Всього маємо вдосталь
І не проміняєм на страх.
Нам на прощу не йти,
Не просити благословення –
Наше слово в облозі,
І нам чатувать на валах.

Наше слово в облозі,
А доля в лісах заблукала.
І ми вистоять мусим,
Хоч нас залишилося мало.

Нам молитва і подвиг,
Нам ще рано іти у ченці,

Бо живий ще Дніпро,
Хоч потоплені наші пороги.
Наша дума жива,
І у Канів ведуть всі дороги,

І перо, наче шаблю,
Ми будем тримати в руці.

*Владислав Савенок – чернігівський поет і журналіст.
-------------------------------
“Нам – молитва и пост...” И.Е.Коваленко

В.Савенку*

Нам – молитва и пост.
Может, даст это нам откровенья,
Может, доля заглянет,
Что где-то блуждает в пути;
Может, только тогда
Мы увидим святые знаменья,
Что поднимут наш дух
И осветят тропу впереди.

Мы не будем просить
Ни отваги, ни сил, вдохновенья -
У нас вдоволь всего,
И менять мы не будем на страх.
Не паломники мы,
Не просить нам и благословенья -
Наше слово - в осаде,
И нам – сторожить на валах.

Наше слово – в осаде,
А доля в дороге отстала.
И нам выстоять нужно,
Хотя нас остаётся так мало.

Нам - молитва и подвиг,
Нам рано в монахи идти,

Ведь живёт ещё Днепр,
Хоть потоплены наши пороги.
И живёт наша мысль,
И стекаются в Канев дороги,

И перо, будто сабля,
Сверкает на этом пути. (20.10.2018)

*Владислав Савенок – черниговский поэт и журналист.


Рецензии