Дикий степ

Територія вітру.
Дике поле сутяжне.
Знов повторює мантру
Гульбище неосяжне.

Поперек та навстіж
Стільки доріг простерто.
Списом чийсь дух приперто.
Чимчикував босоніж

Люд звідусіль у вервах
Голий чи то прикритий.
Небо у спалахах нервів
Блискавок спритних.

Гнали в полон татари
Діток, дівчат, молодиць.
Квітнули трави. Їх чари
На мить пригортали до лиць.

Гукали, гикали істо
Гупали спини бичем.
Скоро ж те буде місто
Бахчисарай чи Керч?

Там спродадуть до Царграду.
Далі життя буде краще.
Наші дадуть пораду
Наших зустрінем ще!

19 Жовтня 2018 Року


Рецензии