Туманная цiхая ранiца...

***
Туманная ціхая раніца.
Жаўцеюць бярозы-жалейкі.
Асіна, асенняя п’яніца,
Губляе лістоту-капейкі.

Туманная цёплая раніца.
У барве сумуюць ажыны,
А холад ніяк не параніцца,
І грэе ім сонейка спіны.

Туманная коціцца раніца,
І хочацца піць гэту восень
І нізка – у ногі! – ёй кланяцца
За шчасце – блукаць паміж сосен.

Чароўная, дзіўная раніца!
А заўтра што з восенню станецца?

19. 10. 2018 г., Радашковічы


Рецензии