Годините

Годините
Автор:  Росен  Русев            
               
Като стара дъска
от живота изметната
у себе си търся кусури.
Май няма нужда,
ще се намерят.
А кусурите - бол.
Има излишък даже.
Малко гръб ме боли.
И кракът, леко изметнат,
и защо ли накуцвам, кажи?
После кръстът тежи,
от време на време си охкаш.
Трудно ставаш и лягаш,
а когато сутрин се будиш,
кашляш като старец,
да прокудиш лошите мисли.
и се чудиш що ли
на млад се преструваш?
И се мъчиш по кардиографа
да разбереш как си.
А докторът под мустак се усмихва
и ти вика:- Екстра си, брат.
Само където годинки
натрупал си повечко
и те ти играят шеги.
Съвземи се, карай си весело,
има кой да мисли за нас.
Най-добрият ни шанс...
е онзи отгоре
да отговаря за нас.


Рецензии