Барацьба пам ж здрадай i свабодай

Агорнуты полымем рукі свабоды-
Iдзе праз барыкады
Яна і перашкоды,
За ей, хаваючыся па вуглах,
Зайздрасць бяжыць i здрада,
Каб жыцце падвесці да мiлiцыянтаў i карнага атраду.
Свабода смела глядзiць у твар нянавiсцi i хлусне,
На ўсе правакацыi адказвае: “Не!”
А здрада, счарнелая ад зайздрасці- злосці
Хicтаецца, нiбы сабачы хвосцік.
Свабода  слікае людзей на сход,
А здрада  паставіць хоча ўсіх на “учот”.
Свабода, калi ты не пераможаш,
То здрада заўседы побач ачакае,
Каб зганьбіць і скрэсліць
 Усе нашыя пабеды,
Каб кветкі замяніць
На бомбы і тарпеды.


Рецензии