Вядзьмарка

Здавiла сэрца ведзьма злая,
Говорыць у душу і грызе
I вершы за мяне складае,
Нiбы каўтун у барадзе.
 
I кожны дзень шукаю выйсце,
Як жыць далей, чым мне пражыць,
Ляцiць у твар гнiлое лicце,
I нехта хворы гаварыць:
 
Заборы, Боры,Горы, творы, шоры-
Нiчым  яе не ўгаворыш…
I раптам:
Я хачу каб ты запісаў наступнае
I аднес да рэдактара:

Начны правід з’явіўся мне знанацку
I паграджае цацкай,-
Маленькі, крывагубы,  злосны  жыд.
 Кахання ж я чакаю,
А не чорта лысага,
Калі яго спаткаю,
Дык пасаджу і высаджу…


Рецензии