То был приятный летний день. Коваленко

Літній день

О.Р.

То був тендітний літній день,
Йшло літо до прощання.
Так мало випало пісень,
Здавалось, це остання.

І звідки линув дивний спів,
Я не збагну донині.
І розібрать не міг я слів
Над озером в долині.

Сотник, латаття, осока,
А на воді – лілеї,
І янгол божий звисока
Замилувавсь землею.

І ми ніколи і ніде
Забути вже не зможем
Отой тендітний літній день,
Що був нам співом Божим.

І все це піде в небеса,
Щоб жити потойбічно,
Бо чиста радість не згаса,
Лишається навічно!
-------------------------------
“То был приятный летний день” И.Е.Коваленко

О.Р.

То был приятный летний день,
К концу катилось лето.
Звучали песни кое-где.
Была ль последней эта?

Откуда плыл напев опять,
Не вспомню я доныне,
И слов не мог я разобрать
Над озером в долине.

Трава вздымалась, так легка,
А на воде – лилеи,
И ангел божий свысока
Благословил аллеи.

И никогда мы и нигде
Уже забыть не сможем
Тот тёплый, ясный летний день,
Что был напевом Божьим.

Всё это выйдет в небеса,
Где синь и пояс Млечный,
Ведь радости – не погасать,
А оставаться вечно!

(14.10.2018)


Рецензии