Укр. Можна знищити

Можна знищити символіку Союзу,
можна знищити великі монументи,
замурувати Леніна в метро чи в лісосмузі,
чи трактором зірвати з постаменту.
Так можна знищити всі пам"ятки культури,
змінити назви вулиць навіть міст,
лише не можна у страху й погрозі
забути їх, та їх книжковий зміст.
З чиєїсь легкої руки, чи то може важкої
коли держава в зовнішніх боргах,
за кошти платників, позбутися старої
перебудови в селах та містах.
Два Леоніда, два  Віктора
нічим не кращі від чужинців,
державу кинули в офшори
від тих залишених традицій.


Рецензии