А в дида старого

Віндовськ даж новыj

...Всё,  што где мною создано,
Это жэ зробляно лобом!
Ну, ек. Вот із облака
Еблыко под ногоё.

Ра2тэсь, детКі сь, радуjтэсь:
Я журналіст ошалелыj ж.
Тоj, ну, шо всё розмазуе
Красочко да чырнэнько зь.

Діты ж аж рта розявылы:
Как?!.  Вы прэподаватіль?
І языкы шэ знаjітэ?
І с компЮтіром в братках?

Ну, всё начынаjіця
З бородатых ш но.
Так бы j в тыбэ во ямочка
На бороді, Косьцяра.

Був ты колысь Кондратіем
Коньстаньтінопольскым.
А зарыкы в тінь стань,
Конь моj ты учоныj.

От ты вжэ j навытькы ж
7волікы знаеш!
І духыj ночамы гаж
На кроваты, бы батька.

А шо почынаjіця с крэсціка
Вон во у гаврыка?
Га! В ваніj всё рэшытко сь.
А сыбэ роспынаjітэ?

Это жэ вам но шуточкы –
Смыетысь над батюшко j.
А Біг дэ? В рову лыжыть!
С храма – і матамы.

То вы так спасаетесь...
Ага. Очынь здравствуjтэ.
А ты хоть саставів
Планчык, хоть кладбігща?

Шо дэ спасае вас?
Маточка? Батычко?
Школа з базарамы?
Ах, замшы з дыркачамы! 

Ко7о, шо j пожынаема:
Бы в емах жабынкы.
Бо розуму набыратыся
Родылысь ягнятка-та.

Но!.. смысел жызні ясныj шпань:
Дэрыво но зламнюваць.
Бо выросло надто вжа.
Вытнэ по храпы дрань.

Довго, довго росказував
Дідычко мардухаjчыкам.
Да сцены вець чують всэ.
Пошлы пошыпчу каксь!..

...вот дэ ученік в мынэ.
Наглядаjтэ но


Рецензии