Гумир теселли

Ацукьун чин -чинал  туна вил виле, 
Зун патал -са дуьня и залум чилел!
Вучиз тух жезвачтIа чун сад садавай,
Яраб кас   аватIа ихьтин  пай  авай?

Вучиз багьа я заз  легьзедин къимет,
Вири гуз гьазур я  вун патал гьелбет!
Пелел алатIани  туькьул тир кьисмет,
Вучиз ягъазва за канивилиз  мет?

Ван хьана, лугьузва,  вужар я  ибур,
Адетар хуьн тийиз   квахьнавай абур?
Цифери руьгьера чIурнава гьава-,
Гьиссер вилик гала  акьул квахьнава


Амма чиди туш хьи    ади  канивал,
Къанунар ажуз я ,ажуз чун патал!
Текдик эхиз жедач чавай и парар,
ЧукIурда за вири  стереотипар!

Ашкъи кьатIудач  хьи гьар садан кьили,
Гьазур я лугьурай лап чазни дили!
ТIвар гурай  заз  Межнун,вун хьухь зи Лейли,
Секиниз алахъмир - гумир теселли!

                Б.А.        08.10.2018


Рецензии