***

Одамзод дунёни ўлдирди,
;айда Шар;, ;айда ;арб, билмайсан.
Ер юзин зинога тўлдирди,
Шимолми, Жанубми, сезмайсан.

Бир хил еб, бир хилда кийинар,
Эркакми, аёлми, ;из, йигит?
Ўзбекми, фарангми, рус, араб,
Тожикми, немисми, ;инд, жў;ид?

;ўлти;лар, пойчо;лар, сон урён,
Баданда чекилган сувратлар.
Уланган киприклар, соч ;ар ён
Ёзилган, тарангдир сумбатлар.

Компаслар чи;дими хизматдан,
;айдасан, азизим ;иблаго;?
Ном-нишон ;олмади миллатдан,
Сувратда, сийратда баного;!

Мусулмон лаблари дўрдайган,
Турмаклар алвасти, жинга хос.
;ар ё;да сийналар – ;ўдайган,
;ўдайган авратлар кезар ;оз.

Кўзлари кўр бўлди оламнинг,
Билмайди ;ай тараф ўнгу сўл.
Тозаси ;олмади одамнинг,
;ар кимнинг ушбу кун ости ;ўл.

Тополмай ;олдим мен зиёни,
Кўзларим рўмол-ла бо;ланган.
Ё Раббим, асрагин дунёни,
Ушбу кун жар сори чо;ланган!


Рецензии