Пока

Пока, ти надто часто на дивані,
Зручніш розлігшись, плавав в океані
Незрілих соплів, вийшовши із ванни.
Пускав бульки - і їх же сам і лопав.

- А що ти пропонуєш? Як я діять
Повинен у ляльковому театрі?
В виставі, де героїв не поділять
Серед акторів, вигнаних з-за парти.

Пока, ти погрузився у проблеми,
Не бачиш - вся земля лягла під ноги,
Й чекає, поки ти свої дилеми
Розвяжеш - і метнеш спасати вбогих.

- А що ти пропонуєш? В електричці
Доїхати до Марсу, де бідують,
Ще більші обірванці, щоб позичить
Їм грошей трохи, щоб вітри не дули.

Пока, ти надто злий і субєктивний, -
Іронією гострене перо.
Хоча хіба по-справжньому мужчина
Повинен нити, як поет Пьєро?

- А що ти пропонуєш? За куліси -
Ховатися як тільки гряне грім.
Я чую тільки те, що розповісти
Дозволено - у поєднанні рим.

Пока, твоя історія із сотень -
Таких же самих, зітканих з плачів.
Ти граєш - як і більшість - ідіота,
Хоча - чого чекать від шмаркачів.

- А що ти пропонуєш? Вийти в космос -
І там свою історію вершити...
По-моєму із двох одної досить -
Що вирішила з глуздом не дружити.


Рецензии