Леанiду Дранько-Майсюку

Калі сцерці ўсе гады --
Будзе Лёня маладым.
Ды, шкада, не тое штосьці
Стала з нашай маладосцю.

Валасы сівымі сталі,
Бы адлілі іх са сталі.
Нашы думкі пасталелі,
Хоць і пішам не алеем...

Думкі кружаць над палессем --
Там гучаць натхнення песні.
І пакуль не высах порах,
Мы напішам вершаў ворах.

Бо запас жыццёвы, творчы,
Мы нясем з рання да ночы.
Як казаў адзін вядзьмак --
Хай не згіне вершаў смак.

(экспромт да дня нараджэння паэта)


Рецензии