Благання

Якби Ви знали, як гірко плаче
Сумний безхатній одинак,
Ви б повз житла мого тим паче
Хоч іноді пройшли відтак.

Якби ж Ви знали, що душа моя
Така чиста, така самотня з боку,
Невипадково до мого вікна
Воліли б зазирнути оком.

Якби я зміг лише поруч із Вами постати –
Це було б краще за цілющий бальзам.
І Ви мені, немов сестрою ставши, залатати
Змогли би кожну із серцевих ран.
 
Якби ж Ви знали, що люблю Вас,
Тим паче з силою такою,
Можливо, Ви б прибігли самі враз
З властивою дітям простотою.


Оригинал: Sully Prudhomme, Priere


Рецензии