Умови-2

Мій сусіда - спец в свинарстві -
Він казав - одна з основ
В будь-якому господарстві -
Забезпечення умов.

Тож умови були супер -
У хліві свинячий рай...
Апарат, що спини чухав,
І на кнопці - водограй.

У корито подавалась -
Товч середнього помолу -
Гарбузами приправлялась -
Січеними на солому...

Часом навіть - аж до хати
Долинала до сусідів,
Вночі "Місячна соната"
І будила сонних півнів.

Тож росли в сусіди свині, -
Спини вищі за паркан.
Кабани були сальними -
Льохи, навчені канкану.

А як різать довелося -
Чималого кабана -
Півсела на крик зійшлося -
Втримати здорованя.

Я кажу тоді сусіду,
Слухай, нащо ти свиней,
Розтаскав, як піраміди -
Щоб погризли всіх людей?

Ні ж бо, що ти балаганиш -
Тяг сусід, немов шнуром.
Це депресія, кабан мій -
Знав, що міг би жить кнуром.


Рецензии