Удивлялся давно... Иван Коваленко

"Дивувався давно і дивуюсь тепер..."

Дивувався давно і дивуюсь тепер
(Це у серце моє улилась дивина)
Чистоті й глибині задеснянських озер,
Де прозора вода аж до самого дна.

Безліч років живуть, і прогрес їх не стер,
І жадоба людська чудом їх обмина.
Як їм важко тепер між модерних химер,
Коли стиснувся час і втекла далина.

Та мій подив озерний хтось раптом спинив,
Гірка дума мене непокоїть щодня:
Хай би душі людські на них схожі були,

А вони все міліють, всихають до дна.
Де була множина, там тепер однина.
То хоча б ще озера на світі жили!
----------------------------------
“Удивлялся давно и дивлюсь до сих пор” И.Е.Коваленко

Удивлялся давно и дивлюсь до сих пор
(Удивления в сердце проникла волна)
Чистоте, глубине задеснянских озёр,
Где вода так прозрачна до самого дна.

И веками живут, и прогресс их не стёр,
Не коснулась их злобная длань ни одна.
Тяжело им теперь, когда веру – в костёр,
Когда время сжимается, даль не нужна.

Но моё удивленье от них прервалось,
Горькой думой без отдыха сердце зашлось:
Хоть бы души людей с ними схожими были!

А они всё мелеют, их высохло дно,
Единицы остались, где было полно.
Хоть бы эти озёра всё жили!

(9.10.2018)


Рецензии