Спогади як - сон

Заходить сонце і тихо як на дворі,
І лиш зірки шепочуться поміж собою.
І тільки вітер легенько душу трогає,
І навіває  болючі  серцю  спогади.

А я думками, як птаха лину все туди,
Де народилась  і  жили  мої  батьки.
Де пахло хлібом  із  селянської  печі,
І руки мамині, що  укривали  у  ночі.

"Ох  Думи!  Думи!"  Спогади  важкі,
Як  тяжко   розриваєте   ви  серце.
Чого  ж  душа  так  мається в  ночі,
Неначе  хто насипав  сіль  із  перцем.

Я очі закриваю, думками десь  далеко,
А там в очеретах кричить чогось лелека.
І мати на  порозі усмішкою  торкнулась,
О Боже!"Це що сон?"душа моя здригнулась.

Як часто ми думками літаєм у дитинство,
Неначе зазиває  нас  доля  материнська.
І кожен раз проходить життя перед очима,
Бо там ти народилась і там була родина!!!


Рецензии