Калыханка-восень

Ветразем на небе
Калыханка-восень.
Хоча развітацца,
Шчасце пазабыць.
І ўжо верагодна
Узыграе лета.
Бабам яго люба
Будзе перажыць.
Толькі ўжо кароткае
Лета гэта бабіна.
Граюць толькі гуслі,
Гармонік хрыпіць.
Павуцінкі з ветрам
Лашчацца ў паветры.
Вакол бездарожжа,
І душа баліць.
Толькі дожджык знае,
Што не прамакае
Бабская надзея,
Быццам бы расток.
Быццам бы галінка,
А на ей вяргінька.
Ля вяргінькі крэпкі
Жоўценькій лісток.


Рецензии