Укр. Вийду я на ганок

З хати вийду я на ганок
гляну на своє село,
ой який чудовий ранок
сонце світить на чоло.
Справа бачу Нагартаву,
зліва бачу Горбанівку.
попереду Схід в заграві
де горить стерня в Петрівку.
На бугрі район Кореї,
а внизу колгосп Будьоний
а в Батурині герої
повмирали за свободу.
Тече річка невеличка
в комишах та верболозі,
молода сиза голубка
іде пішки по дорозі.
Продали її в неволю,
до сусіднього району,
вона ж з ризиком за долю
перетнула всі кордони.
Повернулася до хати
із обскубленим крилом,
свою силу відновити
ворогам усім назло.


Рецензии