Дощ

А серце-неспокійний птах
Вночі ніяк не засинає…
Знов ти зайшов у гості, страх,
Немов тебе не вистачає!

Що зараз скажеш ти мені?
Хіба у чомусь завинила???...
Облиш мене, я у вогні
І ворухнутися несила…

Я більше не боюсь тебе,
Боюся я тепер світання;
Чекаю, може – загребе,
Хоч в пекло, головне – ВОСТАННЄ…

І у Душі тепер, незлій,
Осатаніло щось регоче!.......

А дощ іде, немов на бій…
А серце битися не хоче.

(с)August Diamant, 5. Oktober 2018

(ілюстрація з інтернету)


Рецензии