Гашыйк итте коз

Салкыннары, соры янгырлары белэн
Урар дигэн идем мон - сагышка.
Э юк, быел жылысын саклаган -
Бу коз белэн мин бик тэ ялгышканмын.

Кояш нурлары белэн назламый,
Тик яктысы эле бер дэ тузмаган.
Котылгысыз коз, тик эйтерсен лэ минем
Кунелемнэн жэйлэр узмаган.

Янгыры, тэрэзэмне шакып кат - кат
Борчымый. Бары йокысыз тоннэрен
Дэшэ сыман: "Йорэгенне генэ тынла!"
Ача сыман мина ул серлэрен...

Яфрак оемен жил кочагына ала,
Бер мизгел тын алмый кузэтэм.
Табигате белэн узенэ гашыйк итте коз...
Табигате микэн?!

15.09.2018


Рецензии