ПРО МОВУ... на украинском языке

              Про мову

Байка
                ***

У стадо баранів Козла пустили.
І кажуть бараном, щоб став він тут.
Щоб «бекав» на весь ліс, з усе сили,
Такий у цьому стаді є статут.

Все стадо йому голову мороче,
Щоб белькотів він по баранячому «Бе-е»!
А в того, з горла голосно клекоче,
Своє природнєє, козляче: »Ме-е!»

А Баранам потрібно тим, кумекать,
Козел не стане ні Котом, ні Віслюком.
Хоч і навчиться по баранячому «бекать»
Він все одно, залишиться Козлом.

Це дуже добре різні мови знати.
Бекать, мекать, і нявчать, гарчать,
Але єдину ту, що дала мати,
Навіщо силою із серця виривать?

Мораль:

Я хочу, панство, мовити Вам слово:
В суспільстві люди є з усіх країв.
Не треба плюндрувати рідну мову,
І брати дурний приклад з баранів.


Рецензии