Гарт

Ті, з німбами, до Раю вхожі,
з лиця прекрасні і святі,
послужливі творіння Божі -
блищать пір'їнки золоті...
Рогаті чУдиська й хвостаті
у пеклі з давніх пір свої,
антихристи і супостати
ведуть із першими бої...
хоча й вони Господні слуги
(хвости і роги - не межа)...
Лиш люди - діти недолугі,-
у кліть посаджена душа
аби і янголи, і біси
її тягнули всяк собі...
дійти не гідні компромісу
у цій безжальній боротьбі.
Бо те напруження гаряче
двух рівнозначних вищих сил
дає життя... Всевишній плаче,-
від сліз сіріє небосхил,
голосить щиро до потопа
та шлЯху іншого нема...
в борні гартується "подоба"
і вічна істинність псалма.


Рецензии
"Та шлЯху іншого нема"... Вот уж воистину так! Очень откликнулось!

Наталья Якименко 2   30.09.2018 14:16     Заявить о нарушении
Дякую, Сонечко! Намагаюсь, подібно Мюнхаузену, витягать себе з трясовини зневіри й відчаю, різними сумнівними припущеннями))

Ева Сокол 2   30.09.2018 18:32   Заявить о нарушении