Блискавицi серця LXXI, химерний сон

1.
приснилась химера
не влізла у двері
покрита вся мохом
голодна на вдохи
на видохи бідна
де крила
не видно

2.
стояла й сопіла
і фиркало тіло
душа триголоса
не дране ще просо
щукала притулку
де тихо
і мулко

3.
коса там від Косач
несло з пащі  скотчем
з очей крався хитро
мов голос по титрах
розпечений виклик
з яким нерви звикли

4.
уста-шоколадки
смачніли від згадки
солодке минуле
зруйнований вулик
і сік помаранчі
що киснув на ранчо
якогось вельможі

5.
він був надто схожий
на лисого дідька
що брався з нізвідки
і вештався світом
де можна дурити
направо наліво
без кари чи ксіви
де легко влягає
біль пекла за раєм

6.
які добрі двері
не влізти химері
і стіни надійні
байдужі на війни
міцніші за мрії
за скрес веремії
наснилась їх сотня
та Ласка Господня
над снами витала
і вдертись не дала

7.
в етер із етеру
кидало химеру
в новинних пробілах
вона молоділа
у думці патлатій
у шостій палаті
гніздилася радо
відбитком помади
на тонкім фужері
по третій мадері

8.
і танули вісті
на звалищах міста
і множили свідків
чутки напідпитку
та втрималась рама
від спаму і гаму
не зрадила совість
у дії і слові
химері мохнатій
мене не дістати

9.
хто ще мені снився
теплом ніжним лився
проймав духом стелю
прозору
мов келих
то тим я хворію
у серці лелію

10.
він
маком у полі
і нервом
що голий
приходив у сон цей
розхлюпував сонце
висушував стіни
від тіней і спліну

11.
його працедавці
на клавішах пальці
при кожнім ударі
злітає по парі
із феніксом голуб
сідають на поле
на нотному стані
на подих останній

27 Вересня, 2018


Рецензии