***

Мой кожны верш, як споведзь перад Богам,
Перад Радзімай, маці, і сястрой...
Здзіўляюся, наколькі ж думак многа
Нясе ў сабе мой велічны настрой.

Пішу аб тым, што набалела ў сэрцы,
Што караням развіцца не дае...
Калі мой верш да высяў узнясецца,
Ён для Айчыны песню прапяе.

Я ж без яе, нібыта печ без дроваў,
Як лес без дрэваў, рэчка без вады...
Як хмары ў небе без дажджу і грому,
Як дуб, які не скінуў жалуды.

А ты, ці можаш так любіць Айчыну,
Вачамі піць палёў яе красу?
Яна ж цябе прыгожаму вучыла,
Чаму ж тады на сэрцы боль і сум?

Ніхто не здольны даць адказ праўдзівы:
Куды падзеўся з моваю народ.
Айчына ноччу голая хадзіла,
Чужая мова ёй крыўляла рот.

Яе чужыя рукі абдымалі,
Чужыя вусны цалавалі твар...
Айчыну мы ля сэрца не ўтрымалі,
Не ўбераглі яе любові дар.
   


Рецензии