Прибрежное настроение

1
Достигнув берега, волна
отхлынет, будто бы чужая.
С порывом новым, вдруг она
путь к наступленью продолжает.

Смывает время, но несёт
нам радости и страсти чувства,
отраду дня нам льёт с высот,
волнует душу, как искусство.

2
У моря есть свой звёздный час -
с дорожкой лунною без края...
Так сильно он волнует нас,
и чудится дорога к раю.

А волнам с ветром вознестись
так хочется к горячим звёздам!
Их манит огненная высь,
и не пугает космос грозный.

             ...

     Крайбрежно настроение

1
Дори за свидния си бряг
вълната си остава чужда...
Отдръпва се, настъпва пак,
нов порив в пътя си пробужда.

Отмива времето сама
и носи радост, страст и чувство.
И ражда дневна светлина,
вълнуваща като изкуство.

2

В морето има звезден миг -
пътека лунна към безкрая…
Вълнува се и с образ многолик
показва пътя то към рая...

Вълните молят вятъра - с ръце
да ги поеме, да ги води...
Копнеят те за огнено сърце
в космическите си несгоди.


Рецензии