Як просто гинуть украiнцi!

Блистять опівніч громовиці,
Пожовклі листя шелестять...
Як просто гинуть Украінці,
По ним оркестри не дзвенять!

В канаві наспіх пригорнули
Землею тіло молоде -
Вітри над хатою війнули,
Де дівчина солдата жде...

Упало люстерко і трісло, 
Лампадка згасла у куті -
Пропав козак, пропав безвістно,
Пропав, як коло на воді!

Яр за селом темніє рано,
Дрова потріскують в печі,..
І десь далеко: "Мамо! Мамо!", -
Ніби гукає хтось вночі!

Почулось знову літній жінці,
Зірки, мов свічі, мерехтять...
Як просто гинуть українці!
По ним оркестри не дзвенять...


Рецензии