Смерть

                СМЕРТЬ

Смерть – ненаситна, харч її – життя...
Підступна гра і круговерть природи.
Точить ножі довічні в схованці буття
Пітьми глибінь на світанкові вроди
Й всесвітня пастка – шлях невороття.
З праху у прах. Довічний сенс угоди
Між Тризною й Різдвом (без каяття).
Лиш вічний Дух пульсує з осолоди
Й наспівує святе й нечутне напуття
Приреченим. І ще – Божественії оди.

                Павло Гай-Нижник
                17 вересня 2018 р.


Рецензии