Zrodelko w Muszynie

ZRODELKO W MUSZYNIE
Obudowane wokol drewnem
swiete miejsce  natury
gorskie zrodelko –ktore poi
obdarza spokojem i leczy
Pulsujacym drzeniem moze
oddaje daleki rytm swiatel
glebi gwiezdnych przestrzeni
Symbolem laczy nas ze wszystkim
i chocby w wyobrazni odslania to
co  pod albo przed
obok czy tez  nad nami
w nadrzednej hierarchii zycia
jest tropem kreacji do pomyslenia
A my wspolna chwila mocy
odzywamy tu i teraz
przywracani samym sobie
w tajemnej symbiozie
ducha i zrodlanej wody
19.07.2018
***
HPD 


Рецензии
Красиво.
В философском смысле - тоже глубоко. Но вот я всё время думаю, что в классическом смысле стихосложения - это было бы не просто "красиво" - было бы "прекрасно"!
С уважением.

Владимир Давыденко   16.10.2018 00:24     Заявить о нарушении