Варфоломiiвська чума

Шумить на півдні грізне море,
Бринить душа, немов струна...
Гряде, гряде велике горе -
Варфоломіївська чума!

Йде хресний хід навколо храму,
Співає хор псалми пророчі...
Летять орли з-за океану,
Щоб Церкві видзьобати очі!

Та Її мури непохитні,
І серце Вона має зряче!
Не пружтесь, Іроди амбітні,
Не ваше діло це свиняче!

Якою Церква має бути,
І хто в Ній нині має править,
Ви можете нас розіпнути,
Але не можете заставить

Зректись канонів, які кров'ю
Соборна Церква сповідає,
Ми не торгуємо Любов'ю!
Зневаженим Бог не буває!


P.S. Варфоломіївська ніч — релігійна різанина у Франції в ніч на 24 серпня 1572 року (в день Св. Варфоломія)


Рецензии