И. Бродский. Когда так много позади. Пер. на англ

Когда так много позади
When it’s so much behind of you

Всего, в особенности – горя,
From all, especially – from sorrow,

Поддержки чьей-нибудь не жди,
Don’t wait you a support time through,

Сядь в поезд, высадись у моря.
Take train and be at sea tomorrow.

Оно обширнее. Оно
That is extensive, deep enough.

И глубже. Это превосходство –
Its superiority is not too

Не слишком радостное. Но
Joy bringing to your mind at once.

Уж если чувствовать сиротство,
But if to feel that you are orphaned

То лучше в тех местах, чей вид
It’s better in those places whose

Волнует, нежели язвит.
View worries and at all not wounds.


Рецензии