Листвою берёзовой сени засыпало... Коваленко

"Березове листя засипало сіни і ґанок..."

Березове листя засипало сіни і ґанок,
І золотом схоже на древні коштовні монети.
І вже ні до чого підлога, і килим, блискучі паркети,
Лиш лист на землі, і трава, і осінній засмучений ранок.

Над гаєм колишеться срібний прозорий серпанок,
А хмари над обрієм – золотом куті корсети,
Дерева, як жовтогарячого снігу намети.
Це осінь. Це року, і долі, а може, життя полустанок...
---------------------------------
«Листвою берёзовой сени засыпало густо…» И.Е.Коваленко

Листвою берёзовой сени засыпало густо,
И листья похожи на золото, словно монеты.
Зачем теперь пол, и ковёр, и сиянье паркета?
Лишь лист на земле и осеннее утро, так грустно.

Над рощей прозрачная дымка колышется тускло,
А тучи, как вышиты златом: тугие корсеты.
Деревья желтеют стогами, уносится лето…
То осень настала, и в сердце так холодно, пусто. (9.09.2018)


Рецензии