Паэту Кастусю Севярынцу. - на белорусском языке

Шаноуны  мой сябр -  Кастусь  Севярынец!
Трымай  ад калегi на свята  гасцiнец!
Ад  шчырага сэрца цябе я вIтаю
I с днём нараджання  цябе  поздрауляю!

Жадаю -   каб   быу ты заусёды здароу!
Заужды шанавау  ты калег I сяброу!
Яныж  - каб цябе усе кахалi-люлялi,
Пад  хвалi  тваiх  калыханак   спявалi!

Багата каб  вершау яшчэ  напiсау
I чуу у далонi  як пляскае   зал!
Каб дзецi i унукi  цябе шанавалi.
Дзядулю кахалi, заужды прывяталi!

Я ведаю – дзед для унукау заужды
Усё зробiть, каб толькi нязнаць iм бяды!
Яшчэ раз - ад сэрца вiтншую цябе!
Ты шчырыя словы прымi ад мяне!
04.09.2018


Рецензии