Презентац1я

Селища  план, геометрія,
Навчальний рік, весна кінчається,
Хвилюється  Агрономія -
В  школі  проходить  презентація.
  Приїхали  із  Первомайська
  Друзів  чекали  прибуття,
  Досвідом  мудрим  обмінятись,
  Пам'ять  вернути  з  забуття.
Маючи  досвід  та  наробок,
В  створенні  книг і  мемуарів,
Віддавши  молоді  у  спадок
Долі  військових  ветеранів.
 Створили книгу мемуарів:
  "Пам'ять, якій  не  буде  кінця..."
  Про  земляків, бійців  Афгану,
  В  гарячих  нині  секторах.
Запал  творчої  групи  хвацький,
Компактна, на  підйом  легка.
Керує  всим - Борис Ярмульський
Письменник, син  фронтовика.
  Автор - Зінов'єва  Євгена,
  Сина - афганця  поховала.
  Ще  й  досі  біль  незагоєнна,
  Як похоронку  їй  віддали.
Тихончик  Іра - журналіст,
А  Ярослав Гуйван,  Кірсанов
Кожен  відомий  публіцист,
Писали  про  війну  чимало.
  На  презентацію  прийшла
  Громадськість  вся  Агрономії,
  Еліта - вчителі  села
  І  старшокласники  тут  були.
Стрельцова - сільський  бібліограф,
Історію села розкрила.
Успіхом, славою, природою
В  розповіді  підкорила.
  Євгена Яківна - автор
  Сказала, як  з  завзяттям  крайнім
  Шукали  всюди  матеріали,
  Книгу ладнали  до  видання.
Як  група  творча  дуже  довго
Шукала  родичів, батьків -
Хлопців,  які  віддавши  борг  свій,
В  боях  жорстоких  полягли.
  Болить  і  плаче  серце  мами,
  З  часом  нестерпніше, болюче -
  Синок Альоша - кращий самий,
  Загинув, борг  свій   віддаючи.
Не  затихає  біль   на  серці,
Сини  України  в  наш  час
З  ворогом  лютим  та  мерзенним,
Воюють, щоб  прикрити  нас.
  Взяв  слово  також  керівник,
  Додав  із  білью  на  очах,
  Альоша  в  пам'яті  навік,
  Як  інших  славні  імена.
У різних  назвах  зберігається
Їх  пам'ять  вічна  та  заслуга.
Люди  героями  пишаються,
І  книга  ця  тому  порука.
  Святкове  покладання  квітів,
  Виступи, смуток, подарунки.
  Лишилися  в  пам'яті  ті  миті
  Як  днів  весняних  поцілунки.


Рецензии