на Карачаевском

Ата Джуртума, эм Адамларыма!

Салам, Ата Джуртум, сенге береме!
Тынчлыкъ сорама сенден, мени Миллетим!
Мен бек узакъ джолдан къайтыб келеме!
Аллаха шукур, бузулмады иннетим!

Аскер джашауну бир къат таныдым!
Мен джашаума оноучу болгъанма!
Джерим бла адамымы тансыкъладым!
Юйюм бла арбазым таба атлагъанма!

Атамы, Анамы къолун тутаиым!
Барайым мени джуукъ, эм тенг танырча!
Джерими, миллетими ийныкълайым!
Къайтханым барыны эсинде къалырча!

Салам, Ата Джуртум, сенге береме!
Насыб тилейме мен барынга, Миллетим!
Аламатды мени джерим, билеме!
Чырт бузулмасын джюрегимде иннетим!

Аксаков Ильяс Магаметович.


Рецензии